Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara

Minyak-kelapa-dara 1

Anda Sedang mencari Rawatan Alternatif untuk mengatasi masalah KESIHATAN diri & Keluarga anda?

Sekiranya anda telahpun berusaha dan berikhtiar melalui berbagai kaedah rawatan, sama ada secara Tradisional atau Moden. Mengapa anda mesti mencuba kaedah RAWATAN altenatif secara SEMULAJADI dan Tanpa perlu mengambil UBAT?.

RAHSIA Rawatan & SIHAT”

UNTUK MASALAH

1. Resdung
2. Tiroid
3. Diabetes
4. Tekanan Darah Tinggi
5. Alahan semasa Mengandung
6. Berat Badan
7. Psoriasis
8. Ekzema
9. Gout
10. Jerawat
11. Mulut Berbau
12. Jantung
13. Asma
14. Kolesterol
15. Tonsil
16. Wanita Mengandung

Serta banyak lagi. Bagus untuk mereka yang mengalami masalah KESIHATAN atau mereka yang ingin mengekalkan kesihatan!

  Minyak-kelapa-dara 2

MINYAK KELAPA DARA ASLI, Khasiat dan Manfaat yang mesti diketahui !!!

10 Sebab Mengapa anda dan keluarga anda perlu mengambil MINYAK KELAPA DARA ASLI

1-Membantu anda untuk mengurangkan berat badan dan mengekalkan berat badan yang ideal.
2-Membantu anda untuk mengurangkan risiko serangan Jantung dan darah tinggi.
3-Mengurangkan kadar Kolestrol.
4-Minyak kelapa dara biovcoMengawal kencing manis dan Anti oksida yang semulajadi.
5-Tidak meningkatkan paras platelet dalam darah.
6-Mencegah serangan penyakit kerana memiliki agen Anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa.
7-Meningkatkan kadar metabolisma dan Pemangkin kelenjar thyroid.
8-Membekal sumber tenaga yang pantas.
9-Mengurangkan kesan kedutan kulit dan Melindungi kesan ultra violet matahari & penyakit kulit.
10-Mengurangkan Kelimumur dan mengaktifkan pertumbuhan rambut.

MINYAK KELAPA DARA ASLI adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia. MINYAK KELAPA DARA ASLI  mengandungi  nutrien seperti vitamin E yang terkandung didalam MINYAK KELAPA DARA ASLI tidak rosak atau hilang.

FAKTA Penting yang MESTI ANDA Tahu.

Hidup sihat tanpa ubat dengan MINYAK KELAPA DARA ASLI, memiliki banyak manfaat kesihatan seperti untuk rawatan rambut, rawatan kulit, mengawal kolesterol, menurunkan berat badan, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, pencernaan dan metabolisma, mencegah masalah buah pinggang, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis atau diabetes, HIV dan kanser, Penjagaan gigi dan kekuatan tulang. Manfaat MINYAK KELAPA DARA ASLI dikaitkan dengan kewujudan asid laurik, asid capric dan asid caprylic, dan ia memiliki sifat-sifat seperti antimikrob, antioksidan, antikulat, antibakteria.

Bagaimana Asid laurik berfungsi didalam tubuh kita?

Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan untuk membantu mencegah virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan termasuk HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia. hasilnya Minyak kelapa dara memberikan berbagai manfaat untuk kesihatan, walaupun fungsinya secara tepat tidak diketahui, ia telah banyak digunakan dalam Ayurveda, kaedah perubatan tradisional India.

Sebelum kita mengetahui manfaat Minyak kelapa dara secara terperinci, marilah kita memahami kandungannya.

~Minyak kelapa dara terdiri daripada sembilan puluh peratus lemak tepu.

~ Asid Lemak tepu: Kebanyakan dari lemak tepu adalah Medium Chain Trigliserida (MCT). Asid laurik merupakan kandungan utama dimana ianya adalah empat puluh peratus, diikuti oleh Asid kaprat, asid kaprilat, dan miristat asid palmitat.

~ Lemak poli tak tepu: Asid Linoleic.

~ Asid Lemak tak tepu tunggal: Asid oleik.

~ Beberapa terbitan asid lemak seperti Betaines, Ethanolamide, Ethoxylates, Fatty Ester, Fatty Polysorbates, haiwan dan polyol Ester.

~ Lemak klorida, Fatty Fatty Alkohol sulfat dan Alkohol Eter sulfat, yang semuanya adalah turunan dari Fatty Alkohol.

~ Vitamin- E dan vitamin K dan mineral seperti zat Besi.

Kelebihan dan Khasiat MINYAK KELAPA DARA ASLI :

1-Mengurangkan risiko penyakit jantung
2-Merangsang metabolisme
3-Menyokong fungsi tiroid
4-Membantu anda menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal
5-Membunuh Virus, bakteria, kulat dan protozoa
6-Memiliki sifat antioksidan semulajadi
7-Tidak membebankan organ pankrease
8-Lemak tepu rantai sederhana. (MCFA – mudah dihadham)
9-Sudah mula dihadhamkan dengan hanya enzim saliva dan diperut (sangat baik untuk mereka yang ada gangguan pencernaan, masalah metabolik, bayi pramatang yang sistem tubuhnya kurang berkembang.
10-Dihantar terus ke hati untuk menghasilkan tenaga maksima
11-Menghasilkan tenaga segera dengan cepat. Ia boleh melalui sel membran mitochondria tanpa perlu bantuan enzim.
12-Sel jadi cekap dan efisien
13-Bertindak menghalang pembentukan radikal bebas
14-Diproses secara organik. Tidak terhasil trans fatty asid beracun yang merosakkan sistem tubuh
15-Tiada LDL kolesterol
16-Mengandungi antara 45 – 55 % lauric asid
17-Bersifat antivirus, antibakteria, antifungus, anti protozoa.
18-Pada kulit, bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara.
19-Bertindak sebagai anti kanser dan anti histamine (mengelakkan alahan)
20-Meningkatkan metabolisma. (Sel punya lebih tenaga, menjadikan ia lebih cekap dan efisien)
21-Meningkatkan daya tahan (endurance)
22-Memperbaiki pencernaan. (tidak akan cepat lapar, tidak perlu makan banyak dan berat badan terkawal secara semula jadi.
23-Mempermudah pencernaan mineral dan vitamin (baik untuk warga tua.

Antara manafaat-manfaat MINYAK KELAPA DARA ASLI :

Masalah Resdung
Minyak kelapa dara adalah pembasmi kuman semulajadi. Dalam tahun 1966, seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan telah menemui sifat anti virus dan anti bakteria sejenis lemak tepu aktif yang menjadi bahan penting Minyak kelapa dara. Sejak dari itu lemak tepu aktif ini telah dikenalpasti bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. Sifat pembasmi kuman ini telah menjadikan Minyak kelapa dara satu bahan berkesan untuk menentang penyakit disebabkan oleh  kuman seperti resdung.

Masalah Tiroid
Minyak kelapa dara boleh membantu mereka yang mengalami penyakit tiroid. Tidak kira samada ia mengidap hipertiroidisme atau hipotiroidisme. Dalam kedua-dua kes minyak kelapa dapat memberi bermanfaat untuk masalah tiroid. Minyak kelapa dara dapat merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik. Minyak kelapa dara juga berkemampuan untuk merangsang metabolisma.

Penjagaan Rambut
Minyak kelapa dara merupakan salah satu nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat memberikan mereka kulit berkilau. Urutan kepala dengan minyak kelapa dara memastikan bahawa kulit kepala bebas dari kelimumur, kutu, dan telur kutu, bahkan jika kulit kepala anda kering. Minyak kelapa dara banyak digunakan di benua India untuk rawatan rambut. Ia merupakan penyejuk yang sangat baik dan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang rosak. Ini juga berkhasiat dan menyediakan protein penting yang diperlukan untuk rambut rosak. Oleh kerana itu digunakan sebagai minyak rambut dan digunakan untuk membuat pelbagai penyejuk dan krim mencegah kelimumur. Minyak kelapa dara disapu untuk rawatan rambut.

Penjagaan Kulit
Minyak kelapa dara amat baik untuk digunakan sebagai minyak urut dan pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Manfaat minyak kelapa pada kulit adalah setanding dengan krim pelembab. Malah ia jauh lebih baik daripada krim pelembab kerana ia diserap kedalam kulit, tidak ada kesan samping pada kulit dengan penggunaan Minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas. Hal ini juga melambatkan proses penuaan dan berkurangnya keanjalan kulit yang biasanya menjadi kendur seiring dengan usia. Minyak kelapa juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, eksim dan lain-lain jangkitan kulit. Oleh kerana itu minyak kelapa bentuk bahan dasar berbagai perawatan tubuh produk-produk seperti sabun, lotion, krim, dll, digunakan untuk rawatan kulit.

Melewatkan proses Penuaan
Minyak kelapa dara membantu dalam melewatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan semulajadi.

Penyakit Jantung
Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Masalah Berat Badan
Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan berat badann. Mengandungi asid lemak rantai sederhana yang membantu mengawal berat badan yang berlebihan. Minyak kelapa dara lebih mudah dicerna dan membantu masalah tiroid dan sistem enzim atau penghadaman. Seterusnya, meningkatkan metabolisma tubuh dengan menghilangkan tekanan pada pancreases, membantu pembakaran lemak untuk menghasilkan lebih banyak tenaga dan membantu orang yang gemuk dan kelebihan berat badan dan membantu mengurangkan berat badan mereka. Itulah sebabnya, orang-orang yang tinggal di daerah pantai tropika, yang menjadikan minyak kelapa sebagai sumber makanan utama mereka, biasanya tidak mengalami masalah berat badan, obesiti atau kegemukan.

Untuk Pencernaan
Minyak kelapa dara membantu dalam proses sistem pencernaan dan dapat membantu mengelakkan masalah didalam sistem pencernaan seperti sindrom kerengsaan usus besar. Lemak tepu dalam Minyak kelapa dara memiliki sifat anti mikrob dan membantu dalam menangani pelbagai bakteria, kulat, parasit dan lain-lain, yang menyebabkan gangguan didalam sistem pencernaan. Minyak kelapa dara juga dapat membantu penyerapan zat-zat lain seperti vitamin, mineral dan asid amino.

Sistem imun atau Kekebalan tubuh
Minyak kelapa amat baik untuk sistem kekebalan tubuh. Membantu memperkuat sistem kekebalan tubuh kerana ia mengandungi lipid antimikrobial, asid laurik, asid kaprat dan asid kaprilat yang antikulat, memiliki sifat anti bakteria dan antivirus yang kuat. Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan oleh tubuh untuk membantu dalam menghadapi virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan bahkan HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia.

Penyembuhan secara semulajadi
Jika diamalkan oleh mereka yang menghadapi masalah kesihatan, membentuk lapisan kimia yang melindungi tubuh daripada jangkitan yang disebabkan oleh debu, kulat, bakteria dan virus yang tidak diperlukan oleh tubuh. Minyak kelapa dara yang paling berkesan pada luka kerana mempercepatkan proses penyembuhan dengan memperbaiki rangkaian yang rosak.

Masalah Jangkitan
minyak kelapa sangat efektif melawan pelbagai jangkitan kerana sifat-sifatnya antikulat, antivirus, dan antibakteria. Menurut sebuah Pusat Penyelidikan , Minyak kelapa membunuh virus yang menyebabkan influenza, campak, hepatitis, herpes, SARS, dll juga boleh membunuh bakteria yang menyebabkan sakit telinga, infeksi kerongkong, jangkitan saluran kencing, pneumonia, dan gonore. Minyak kelapa dara juga berkesan dalam mencegah kulat dan ragi yang menyebabkan candida, jangkitan kulat kronik, ruam lampin.

Mencegah masalah Hati
Kehadiran trigliserida rantaian sederhana dan asid lemak membantu dalam mencegah penyakit hati kerana zat yang mudah diubah menjadi tenaga apabila ia sampai ke hati, sehingga dapat mengurangkan bebanan pada hati dan juga mencegah penyimpanan lemak.

Kencing Manis atau Diabetes
Minyak kelapa dara membantu dalam mengawal kadungan gula dalam darah, dan meningkatkan penghasilan insulin. Ini dapat membantu dalam penggunaan glukos didalam darah dengan lebih berkesan, sehingga mencegah dan mengubati masalah kencing manis atau diabetes.

Untuk Tulang
Seperti disebutkan sebelumnya, minyak kelapa dara meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk menyerap mineral penting. Ini termasuk kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk menguatkan tulang. Dengan itu minyak kelapa dara membantu wanita yang terdedah kepada osteoporosis semasa mengalami proses monopos.

Penjagaan Gigi
Kalsium adalah unsur terpenting dalam gigi. Minyak kelapa dara dapat membantu memudahkan penyerapan kalsium oleh tubuh, membantu dalam mendapatkan gigi yang kuat. Minyak kelapa dapat membantu masalah kerosakan gigi.

Untuk Kesihatan
Minyak kelapa dara sering digunakan oleh para atlit untuk menguatkan tubuh dan mereka yang sedang mengamalkan diet. Ini kerana Minyak kelapa dara mengandungi kalori yang lebih rendah daripada minyak lain, kadar lemak yang mudah diubah menjadi tenaga dan tidak menyebabkan pengumpulan lemak pada jantung dan arteri. Minyak kelapa dara dapat membantu meningkatkan tenaga dan stamina, dan dapat meningkatkan prestasi atlit.

Manafaat MINYAK KELAPA DARA ASLI untuk Kesihatan

1-Menyamai dengan lemak yang terkandung dalam susu ibu.

2-Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, yang mengambil minyak kelapa dara sebagai sebahagian dari pemakanannya akan mendapati paras lauric acid dan capric acid bertambah secara ketara.

3-Anti Oksida (Mencegah atau melambatkan proses kematian sel tubuh)

4-Bersifat Antivirus dan antibakteria.

5-Laurik Asid vs Antibiotik Asid Laurik dalam minyak kelapa dara adalah medium chain fatty asid yang mempunyai fungsi tambahan yang amat berguna untuk membentuk monolaurin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah bersifat antiviral, antibakteria dan antiprotozoal. Monoglyceride yang digunakan oleh tubuh manusia atau haiwan berperanan memusnahkan lapisan atau kelongsong lipid pada virus, seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, serta protozoa seperti giardia lamblia. Setengah kajian juga menunjukkan bahawa ia berfungsi sebagai antimikrobial.

6-Tindakan antiviral yang dikaitkan dengan monolaurin ialah ia mampu mencairkan lapisan lipid dan phospholipid pada kelongsong atau envelope virus yang menyebabkan kerosakan pada envelope virus berkenaan. Secara mudah, fatty asid dan monoglycerides menghasilkan kesan pemusnahan iaitu dengan menghancurkan dua lapisan plasma membran pada organism berkenaan.

7-Dari beberapa kajian dan penyelidikan mutakhir ini, telah membuktikan bahawa kesan antimikrobial monolaurin adalah berhubung kait dengan gangguan terhadap sebarang isyarat ke atas mekanisma cell organisma berkenaan untuk replikasi (replication).

8-Meningkatkan Metabolisma tubuh manusia

9-Dikelaskan sebagai Makanan berfungsi lengkap (functional food.)

10-functional foodSebagai functional food, (functional food telah didefinisikan dalam An ILSI NORTH AMERICA SPECIAL CONFERENCE) bererti ia adalah makanan yang membekalkan komponen untuk kesihatan mengatasi komponen untuk tenaga. Adalah dianggarkan sekitar 50 peratus kandungan fatty asid di dalam minyak kelapa dara adalah terdiri dari asid laurik, dan 6 hingga 7 peratus kandungannya lagi adalah terdiri dari capric acid.

11-Asid Laurik adalah medium chain fatty asid yang mempunyai fungsi tambahan yang amat berguna untuk membentuk monolaurin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monolaurin adalah bersifat antiviral, antibakteria dan antiprotozoal monoglyceride yang digunakan oleh tubuh manusia atau haiwan untuk memusnahkan lapisan atau kelongsong lipid pada virus, seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, serta protozoa seperti giardia lamblia. Setengah kajian juga menunjukkan bahawa ia berfungsi sebagai antimikrobial.

12-Sementara capric acid adalah juga jenis medium chain fatty asid yang mempunyai kelebihan fungsi yang sama bila ia membentuk sebagai monocaprin di dalam tubuh manusia atau haiwan. Monocaprin juga telah menunjukkan kesan keupayaan sebagai antiviral terhadap HIV dan ia masih lagi dalam proses uji kaji terhadap kesannya ke atas herpes simplex dan keberkesanan antibakterianya terhadap chlamydia. (Reuters, London June 29,1999).

13-Dr. Halldor Thormar, ahli sains Icelandic, telah membuktikan bahawa monolaurin yang berasal dari minyak kelapa dara, dapat membunuh virus jenis lipid coated DNA dan RNA, termasuk HIV dan virus herpes dan juga mikroorganism lain termasuk bakteria jenis gram positive. Ketika ini Dr. Halldor Thormar dan pasukannya merancang untuk meneruskan ujian fungsi serta kesan monocaprin terhadap chlamydia dan virus herpes simplex.

Rawatan dan SIHAT tanpa UBAT

Laurik Asid vs Antibiotik Asid Laurik vs Antibiotik
Minyak kelapa dara adalah antibiotik semula jadi kerana mengandungi komponen penting seperti monolaurin. Minyak kelapa dara membekalkan kepada tubuh manusia untuk melawan kuman secara semulajadi dan menguatkan sistem imun badan serta menentang virus dan mikroorganisma berbahaya.

MINYAK KELAPA DARA ASLI adalah 100% Minyak Kelapa Dara

>> Ia tidak mengandungi bahan kimia, tiada bahan pengawet
>> 100% organik dan proses penghasilannya secara bioteknologi
>> Selamat dan tiada kesan sampingan terhadap pengguna
>> Terbukti berkesan berdasarkan testimoni pengguna
>> Produk telah dijual secara online sejak lebih 7 tahun
>> Kajian oleh pihak IPTA tempatan selama 8 tahun

Rawatan dan Sihat tanpa ubat, selamat dan terbukti berkesan berdasarkan testimoni pengguna sejak 2005. MINYAK KELAPA DARA ASLI adalah 100% Organik, diakui oleh Doktor diseluruh dunia tentang kehebatannya, bersifat anti virus & anti bakteria, boleh merencatkan virus HIV, tiada kolestrol, tidak menyebabkan kegemukan, menurunkan darah tinggi & kencing manis, tiada kesan sampingan, Diakui diseluruh DUNIA sebagai makanan berfungsi pada abad ke 21.

Kelebihan Minyak Kelapa Dara Asli untuk ANDA

Satu kelebihan yang dimiliki oleh minyak kelapa dara MINYAK KELAPA DARA ASLI adalah kerana ia bebas dari bahan kimia dan ia adalah 100% organik Proses mendapatkan minyak kelapa dara juga tidak dilakukan melalui proses penyulingan secara kimia untuk menjernihkannya. Ciri-ciri utama yang perlu diketahui mengenai minyak kelapa dara ialah :

Kelapa : Kelapa yang digunakan untuk menghasilkan minyak kelapa dara BioVCO diperolehi daripada pokok kelapa yang hidup subur secara semulajadi. Dimana pokok kelapa tersebut bebas dari pengunaan bahan kimia.

Pengekstrakan : Ia diektrak melalui kaedah tradisional.

Penapisan : Tiada sebarang penapisan secara kimia dilakukan, samada untuk nyahbau atau proses pembersihan.

Faedah dan manfaat MINYAK KELAPA DARA ASLI untuk kesihatan ANDA
Antibiotik semulajadi : minyak kelapa dara MINYAK KELAPA DARA ASLI mengandungi asid laurik (melebihi 55%), asid kaprik dan asid kaprilik yang mempunyai sifat antikulat, antibakteria dan antivirus. Badan manusia menukarkan asid laurik kepada monolaurin yang diperlukan untuk membantu menghindari daripada sebarang virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, selesema, sitomegalovirus, dan malah HIV. Ia membantu dalam menentang bakteria yang berbahaya seperti listeria monocytogenes dan heliobacter pylori serta protozoa berbahaya seperti giardia lamblia.

Minyak-kelapa-dara 3

Segera dapatkan Minyak Kelapa Dara sekarang juga!!

Untuk Tempahan : SMS “Minyak Kelapa Dara
ke  +6011-62323010  Pak Long

(SMS/WhatsApp)

Harga :
RM 50.00 (Semn Malaysia)    1 Botol
RM 60.00 (Sabah/Sarawak)
* Harga dah termasuk kos poslaju.

RM 80.00 (Semn Malaysia)    2 Botol
RM 90.00 (Sabah/Sarawak)

EJEN

RM 250.00 (Semn Malaysia)    10 Botol
RM 260.00 (Sabah/Sarawak)