KAPSUL KUNYIT PUTIH – ANTI KANSER

KAPSUL KUNYIT PUTIH ORI
kunyit-putih
Kunyit Putih (Curcuma Zedoaria) telah lama dikenali dengan meluas oleh masyarakat di mana ia mempunyai khasiat yang bertindak sebagai anti-kanser dan tumor yang berkesan..
Selain untuk penyembuhan dan pencegahan kanser, Kunyit Putih juga mampu mengatasi dan mengubati pelbagai masalah kewanitaan seperti keputihan dan senggugut..
Terdapat banyak sekali manfaat Kunyit Putih di mana kajian juga sudah dijalankan diluar dan di dalam negeri dengan ujian farmakologi, toksikologi pada binatang sehinggalah ujian klinikal tentang manfaat ekstrak Kunyit Putih untuk terapi kanser.
Kebiasaannya, di Jawa, Kunyit Putih sering digunakan sebagai penyembuh demam dan pengeluar toksid yang berbentuk peluh, sedangkan di Dayak pula, Kunyit Putih ini dijadikan sebagai ubat kepada batuk berdarah dan keracunan makanan. Bagi wanita yang sedang nifas, Kunyit Putih berperanan sebagai pembersih..
Kunyit Putih juga boleh dikunyah sebagai alternatif masalah nafas berbau.. Air rebusannya pula boleh mengubati sakit gigi, masalah pencernaan dan masuk angin..
Menurut buku Anti Cancer Medical Herbs, iaitu buku yang dihasilkan berdasarkan kajian Chan Minyi bersama rakan-rakannya, Curcuma Zedoaria mempunyai tahap keberkesanan yang tinggi untuk mengatasi kanser dan tumor..
Berdasarkan hasil penelitian American Institute Cancer Report (New York Time) 1 Jun 1999 dan juga pakar Fakulti Farmasi atupun PAU Bioteknologi serta PPOT UGM Yogyakarta menyatakan bahawa terdapat kandungan aktif di dalam Kunyit Putih.
 iklan-kunyit-putih
Antara kandungannya ialah :
RIP (Ribosome Inacting Protein) yang berfungsi mematikan perkembangan sel kanser, meruntuhkan sel kanser tanpa merosakkan tisu di sekitarnya dan menyekat pertumbuhan sel kanser..
Zat Antioksidan yang mampu mencegah kerosakan gen..
Zat Anti-curcumin yang bertindak sebagai anti-inflamasi (anti-keradangan).
Dengan adanya kandungan aktif yang dimilikinya, Kunyit Putih dapat menyembuhkan Kanser dan Tumor, Gastrik, Radang Tekak, Radang Hati, Bronkhitis, Tonsil, Senggugut, Keputihan, Jerawat, Bisul, Diabetes, Asma, Darah Tinggi, Stroke, Sakit Jantung serta menurunkan Kolesterol..
Walau bagaimanapun, sebaiknya Kunyit Putih ini tidak digunakan ketika hamil kerana boleh mengakibatkan keguguran.
Nama : Kapsul Kunyit Putih
Kandungan : 100% kunyit putih
Isian : 60 kapsul
Kegunaan : Untuk penjagaan kesihatan lelaki dan wanita
Cara guna : Makan 1 pagi dan 1 malam
Larangan : Wanita mengandung dilarang mengambilnya.
Keluaran : Kedah, Malaysia
=====================================

TEMPAHAN : secara SMS / Whatsapp :
Kapsul Kunyit Putih >> +6011-62323010  (Paklong)